Hardwarehygiëne

Waarom hardwarehygiëne?

Medewerkers werken vele uren per dag aan een computer. Soms op een vaste werkplek en steeds vaker op zogenaamde flexwerkplekken. Het veelvuldig gebruik van een toetsenbord en computermuis zorgt er ook voor dat ze vies worden. Het vreemde is dat voor deze vervuiling niet of nauwelijks aandacht is. Het periodiek laten reinigen van deze apparaten gaat u als organisatie veel plezier opleveren. Wilt u weten wat het laten reinigen van deze apparaten voor u betekent, neem dan contact met ons op.

Natuurlijk is een schone werkplek een verantwoordelijkheid van iedereen binnen een organisatie. Ondanks dit gaat het in heel veel gevallen mis. U als werkgever kunt hier wat aan doen.

Redenen om te investeren in hardwarehygiëne

Ziekteverzuim

Smerige toetsenborden en computermuizen kunnen oorzaak zijn van kortstondig ziekteverzuim. Door deze hardware periodiek te laten reinigen verklein je de kans op dit ziekteverzuim. Zeker als het toetsenbord, computermuis en telefoon worden behandeld met een zelfreinigende hygiënecoating. Met het aanbrengen van deze coating krijgen schadelijke bacteriën, virussen, schimmels minder kans om schade aan te richten. Hierdoor gaan de kosten voor u als organisatie omlaag.

Medewerkerstevredenheid

Er is de laatste jaren al veel via de media gemeld dat hygiëne op de werkvloer steeds belangrijker wordt. Het wordt inderdaad steeds belangrijker en medewerkers vragen en verwachten dit ook. Dit zorgt ervoor dat de werkgever inspanningen moet gaan verrichten op het gebied van hygiëne. Onderzoeken hebben aangetoond dat wanneer een medewerker kan werken op een schone werkplek, de medewerkerstevredenheid omhoog gaat.

Representativiteit

Een nette werkplek zorgt voor een goede uitstraling. U heeft vast wel eens meegemaakt dat u bij een organisatie zit en daar een medewerker aantreft die u aan het helpen is op een smerige werkplek. Een toetsenbord vol stof en vieze vlekken is hier een voorbeeld van. Evenals een beeldscherm waar u op mee moet kijken welke vol zit met vieze vingers. Wat voor indruk geeft dit bij u als klant?
Het zet u aan het denken. Een schone werkplek vergroot daarom uw representativiteit.

Arbo

Medewerkers vragen steeds meer om goede Arbo omstandigheden. Deze worden daardoor ook steeds belangrijker. Door organisaties wordt veel geld uitgegeven om een goede, veilige en prettige werkomgeving te creëren.  Ook een toetsenbord maakt onderdeel uit van deze werkomgeving. Het is dan ook vanuit Arbo maatregelen aan te raden om periodiek uw toetsenborden, computermuis en overige hardware op een werkplek te laten reinigen. Door dit periodiek te laten doen zal het werkgenot van uw medewerkers toenemen.

Milieuvriendelijker

Het jaarlijks vernieuwen van toetsenborden en computermuizen is een veel gehoorde keuze van bedrijven. Uiteraard is dit ook een optie. Echter aan deze optie kleven wat betreft het milieu wat bezwaren. Een toetsenbord voor een langere periode laten reinigen is milieuvriendelijker dan deze jaarlijks te vervangen. Daarnaast voldoet het jaarlijks vernieuwen van toetsenborden niet aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als u ook het milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, is het reinigen van de hardware in uw organisatie een goede keuze. U verlengt de levensduur van de apparatuur en beschermt het milieu.